Frys bort ditt fett!

 
 
 
"Träning och ändrad kost minskar inte antalet fettceller i din kropp – det förändrar bara dess storlek. Fettsugning innebär fula ärr och lång återhämtningstid. Med Slim Freezer Belt får du samma resultat som av en fettsugning men utan ingrepp. Så vad väntar du på? Skaffa Slim Freezer Belt och frys bort ditt fett!"
 
Blir du lockad att testa? Om inte den säljande texten som triggar våra lata hjärnor med denna oansträngda quickfix får dig på fall, så kanske bilderna gör det. För om det är något som är effektivt på oss människor när det gäller sådana här produkter så är det före- och efterbilder. Det brukar tyvärr räcka som bevis för många människor som inte tänker själva, utan låter någon annan göra det åt dom. Jag säger inte att den här produkten faktiskt inte fungerar, för det vet jag egentligen inget om, men som filmare och hobbyfotograf så vet jag magin av ljussättning, vinklar och färger. Jag känner också till den revolutionerande världen av Photoshop. Så titta på bildrutan i YouTube videon, och min illustation av min egen kropp. Något som påminner om varandra?
 
 
 
Som sagt, hur kroppen är vinklad, vilka kläder man har på sig, allt gör skillnad - även om man egentligen inte har förlorat ett endast gram mellan att bilderna är tagna. Allt är bara en illusion:
 
 
 
Jag älskar att de dessutom slängt in "resultatet kan variera" - antagligen endast för att de inte vill kunna åka dit för falsk marknadsföring. Vilket jag ändå tycker att de borde kunna göra. Men som sagt, tekniken kanske fungerar på vissa trots allt. Men med tanke på de falska bilderna de valt att representera produkten med så får man ju inga höga förhoppningar.
 
Tekniken i sig kallas för "cryolipolysis", och fungerar helt enkelt så att man dödar fettceller genom att under kontrollerade förhållanden frysa bort dom, utan att skada skinnet eller närliggande muskler, nerver och blodådror. Det verkar dock inte finnas så många studier som visar att detta ska vara en effektiv metod, även om det förekommer på diverse skönhetskliniker, främst i USA förstås. En studie har i alla fall visat att försökspersoner efter två månader ska ha förlorat 20% av sitt fettlager, och 25% efter ett halvår. Men det verkar fortfarande inte vara känt hur länge effekterna av behandlingarna kommer vara, eller om fortsatt behandling är nödvändigt för att ens behålla resultatet.
 
Jag kommer inte säga "testa INTE denna produkt - it's bullshit", för jag skulle faktiskt vilja se riktiga resultat från någon som kan garantera att de använt produkten. Men så länge inte någon sponsrar mig så tänker jag inte testa denna själv, för min erfarenhet och den vetenskapliga fakta som finns säger mig att det enda som faktiskt är värt att lägga pengarna på om man vill bli av med sina kärlekshandtag är ett par löpardojor, bra kost och ett gymkort!