Visby/Almedalen - dag 3

Idag fick jag några timmar över mitt på dagen så jag hann strosa runt bland alla montrar och seminarier på kullerstensgatorna. Utan stövlar! För idag valde solen till och med att titta fram!



Jag bekantade mig bland annat med några biodlare, som gav mig närproducerad honung och lärde mig massor om bin och allt som är så bra med honung. Jag har aldrig varit negativt inställd mot honung, men nu är jag superpositivt inställd! Använder det redan sedan tidigare när jag har halsont, så att det påskyndar förkylningen till exempel visste jag redan. Om man får lov att kalla det för ett naturligt läkemedel så är det definitivt ett av de bästa. 


Sen var jag på ett väldigt intressant seminarium om svensk livsmedelsstrategi. De debatterade bland annat om det här med att tacos idag blivit Sveriges och även Norges "nationalrätt". Det var spännande att höra skillnaderna mellan de som såg det ur ett hälsoperspektiv (heja heja), de som såg det ur ett närproducerat perspektiv, och de som såg det ur ett ekonomiskt perspektiv. Det roligaste var hur hälsopersonen underströk maträttens onyttighet, medan ekonomimänniskan körde på den klassiska kommentaren "men det är ju grönsaker i".

Jag ska inte göra för mycket narr av honom, för sanningen är att jag nästan tänkt samma sak under större delen av mitt liv. I mina ögon har inte tacos varit någon onyttig rätt, det mesta innehållet är ju grönsaker och köttfärs. Men sen jag börjat räkna mina kalorier så har jag snabbt upptäckt vilken kaloribomb köttfärs är (fett), än mer bröd (kolhydrater) såklart! Tänker man bara efter så är det inte helt olikt från att äta en hamburgare från McDonalds. 

Min fina vän Therese är ju här och jobbar hon med, så vi passade på att mötas upp nu kväll. Så istället för en joggingtur idag så blev det en vacker kvällspromenad längs vattnet på en mil.