Egoboost till jobbansökan

Efter feberattacken som dessutom kryddades lite extra med en öm hals och lättare hosta, så fick jag lov att stanna hemma ett par dagar för att reparera kroppen och immunförsvaret. Kändes surt att detta hände precis när jag började få tillbaka energin från förra sjukomgången och kommit igång ordentligt med träningen igen. Men man kan alltid omvända något negativt till något positivt. Så jag lät inte tycka synd om mig själv, köpte inte Ben & Jerrys eller bara glodde på film hela dagarna. Jag passade på att göra sånt som jag nu äntligen hade tid med, som kräver en heldag framför datorn:
 
Jag uppdaterade mitt CV, snyggade till min design, tog en ny proffesionell bild, letade i timmar efter alla intressanta jobb jag kunde hitta och sökte till slut fem av dom!
 
 

Jag slängde på mig jumpsuiten jag köpt till ett bröllop jag ska på om två veckor, som jag förälskat mig i. (Är den inte skitsnygg så säg?!) Så riggade jag kameran, satte på självutlösaren och fick en skitbra bild på första försöket! 
 
I vanliga fall kan man lätt känna att det är kämpigt att försöka framställa sig själv ur bästa synvinkel i dessa personliga brev. Skriver man dessutom flera efter varann kan det kännas som man tröttnar på sig själv och "ger upp" lite för att man inte orkar lägga ner sig mer. Så kände inte jag igår. Att ta den där bilden och ha den där inklistrad medan jag skrev boostade mig jättemycket! Så det är ett hett tips till er alla där ute som tycker det är jobbigt eller kämpigt med dessa personliga brev - släng på er något ni känner er snygga i, fixa till er så ni känner er representibla, ställ er i powerposen, ställ upp kameran (eller sätt den i händerna på någon annan) och ta en ny bild på er själva som ni kan slänga in i ert CV eller personliga brev. Då får ni också en egoboost som hjälper er att tycka att ni verkligen förtjänar det där jobbet!