Socker-bakis under födelsedagsfirande
Vaknade - precis som jag anar att många av Sveriges hbtq personer också gjorde, dagen efter Pride - illamåendes med tungt huvud och tänkte den klassiska tanken "aldrig mer".
För de flesta andra som kommit hem klockan 04 den natten så handlade det nog om alkohol. För mig handlade det om en kombination av lite sömn och mycket socker.
Plopp har alltid varit en av favoritsorterna i smågodispåsen. Nu mådde jag illa bara jag tänkte på det. Så satte jag mig på en buss mot Eskilstuna för att ta några dagars minisemestern och dagen till ära fira en födelsedag, vilket normalt innebär tårta och sötsaker. Men inte den här gången! För den här gången var det jag som bakade födelsedagskakan, och då blev det hälsosam kladdkaka på dadlar och avokado förstår ni.
Här var alla ingredienserna som ingick i kakan:

Låter det gott? Låter det konstigt? Låter det avancerat?
"Det verkar vara en avancerad kaka", sa en av de andra födelsedagsfirarna.
"Den är avancerad för att Elinor gör den", svarade födelsedagsbarnet.
Nej jag är inte duktig på att baka (eller ens hålla mig själv ren och fin medan jag gör det), men jag är villig att erkänna det eftersom jag ändå inte kan dölja det. Nog för att min bror är konditor, men vi har ju bevisligen inte fått ärva samma gener. Men tack och lov var det ett recept med den enkla principen: mixa allt!

Men överraskande nog så blev kakan (trots mina bristande färdigheter) väldigt god! Den blev uttagen lite för tidigt, var svårt att beräkna extratiden när jag gjorde dubbel sats. Dessutom var det lite svårt att följa receptet utan en köksvåg, så jag fick höfta lite här och där, vilket gjorde att det kanske blev lite för nötigt.
Men i slutändan blev det ändå en väldigt bra kombo av söthet och sälta. Så där smygmäktig och mättande på ett alldeles perfekt sätt. Inte alls samma beroendeeffekt som socker som man bara vill äta mer och mer av tills man mår illa, utan man kände sig nöjd ganska fort trots att det var så gott. Födelsedagsbarnet höll med och var väldigt nöjd.

Nu har jag förstås fått er nyfikna på att testa? Bra! Lovar att jag slänger upp receptet inom kort - så håll utkik!