Försämrat immunförsvar
Förra helgen i Göteborg spenderades visseligen i väldigt trevligt sällskap, men även i snörvligt och hostigt sällskap. Vilket satt sina spår på mig under veckan. Jag som nästan velat skryta om hur bra jag mått och inte varit sjuk en enda gång sedan jag börjat träna och lägga om min kost. Jag kan nog tyvärr inte bara skylla på mina snörvliga vänner för detta, utan mest på mig själv som åt så mycket socker, och vitt mjöl - som även det omvandlas till socker i kroppen. För just tillfällig hyperglykemi, dvs, höga blodsockernivåer i blodet, som kan orsakas av just stort intag socker under kort tid, försämrar nämligen immunförsvarets förmåga att hantera bakteriinfektioner.
Samtidigt som mitt immunförsvar var försvagat så var jag på Akademiska sjukhuset och genmförde det första delmomentet i den här FTO studien jag skrev om tidigare. Där pumpade de ut ganska mycket blod ur min högerarm, vilket gav mig blodbrist så det skriker om det. Energin sjönk med andra ord ner under jordskorpans nivå. Så träning var det knappt att tala om. Men nu, några dagar senare, med saker som vila, järntillskott och c-vitamin, så börjar energin sakta med säkert återgå till sitt vanliga tillstånd.

Med en sjunkande energi och färre träningstillsällen så dalar ju motivationen lite innan man kommer in i sina vanor igen. Därför köpte jag mig ett hjälpmedel att ta med ut på joggingturerna för att boosta mig lite extra:

Tänk på vad de odlar bakterier i på bakteriologiska central laboratoriet.."sockerlösning"😎